Web-in-Box

Den här webbplatsen anpassar sig efter alla skärmstorlekar, så oavsett om du besöker den från din dator, surfplatta eller smartphone så visas innehållet på ett tillgängligt sätt.

Vill du också ha en snygg och smart hemsida? → webinbox.se

Jul på Sågudden

Julljusstake ”Julförberedelser - Så gjorde de förr - Så gör vi nu” heter årets utställning och är en fortsättning på förra årets utställning. Vi kan vänta oss en tänkvärd och spännande utställning även i år. 

Gammaldags julstämning i stuga, torp och bondgård är vårt motto. Besök den indelte soldaten som firar jul med familjen i Soldattorpet. Barnens jul kan upplevas i Tangenstugan. Eldning pågår i den mäktiga ugnen i Rökstugan och ljusstöpning i Olle Rökares stuga. 

Dessutom finns många tillfällen att handla julpynt och julklappar. Det går att välja bland hantverk och matprodukter som har sitt ursprung här i Värmland. Paketinslagning, där ni  kan få tips och även hjälp med inslagning av en julklapp.

På lördagen kommer en grupp spelmän att underhålla i de olika stugorna. Stjärngången kommer tillbaka, missa inte detta.
På söndagen kommer Arvikas luciakandidater som går från stuga till stuga och sprider julstämning med sin skönsång. De börjar kl. 15 vid Museet/Storbondegården.

Julfika i Kafé Nystuga med premiär för den av Rasmus nykomponerade "Såguddens julmacka".

Reservera andra adventshelgen för ett besök på Jul på Sågudden i Arvika!