Web-in-Box

Den här webbplatsen anpassar sig efter alla skärmstorlekar, så oavsett om du besöker den från din dator, surfplatta eller smartphone så visas innehållet på ett tillgängligt sätt.

Vill du också ha en snygg och smart hemsida? → webinbox.se

Jul på Sågudden

Julljusstake På Såguddens Friluftsmuseum upplever du gammaldags julstämning i stuga, torp och bondgård. Besök den indelte soldaten som firar jul med familjen i Soldattorpet. Barnens jul kan upplevas i Tangenstugan. Eldning pågår i den mäktiga ugnen i Rökstugan och och i Olle Rökares stuga är det ljusstöpning mm och på övervåningen i Storbondegården/Museet är det visning av olika julmiljöer.

Dessutom finns många tillfällen att handla julpynt och julklappar. Det går att välja bland hantverk och matprodukter med sitt ursprung här i Värmland.

På lördagen är det musikalisk julunderhållning. Lördag är det häst o vagn torget-Sågudden, Sågudden-torget mellan kl. 11:00 och 14.00.
Söndag blir det först Stjärngång cirka kl. 13 och sedan avslutas allt med Arvikas lucia med tärnor kommer på söndagen och går från stuga till stuga och sprider julstämning med sin skönsång. De börjar kl.15 på söndagen vid Museet/Storbondegården och avslutar i Kafé Nystuga.
Julfika, julsmörgås, mat mm i Kafé & Kök Nystuga.
Ett antal julgranar som är dekorerade av förskolebarn finns att beskåda på Sågudden vid Nystuga.

Reservera andra adventshelgen för ett besök på Jul på Sågudden i Arvika!