Web-in-Box

Den här webbplatsen anpassar sig efter alla skärmstorlekar, så oavsett om du besöker den från din dator, surfplatta eller smartphone så visas innehållet på ett tillgängligt sätt.

Vill du också ha en snygg och smart hemsida? → webinbox.se

Medlemskap

Är du intresserad av Såguddens Museum och de gamla byggnaderna? Bli medlem i Västra Värmlands Fornminnesförening! Som medlem får du gratis entré till museet under ordinarie öppettid.

Västra Värmlands Fornminnesförening äger byggnaderna och föremålen i dem och sköter museiverksamhet, arrangemang och underhåll av de historiska byggnaderna. Nationaldags- och midsommarfirande, det senare i samarbete med Jössehäringarnas folkdansare, och Jul på Sågudden är årligt återkommande evenemang. I Nystuga driver föreningen i egen regi Kafé Nystuga som är öppet under sommarmånaderna.

När föreningen bildades 1904 var insamlandet av föremål från det gamla bondesamhället den viktigaste uppgiften. Det gällde även byggnader. Idag är insamlandet inte i fokus utan nu gäller det att bevara, ordna och inte minst levandegöra vårt kulturarv. Vi är helt beroende av alla ideella medarbetare för att klara detta. De deltar i olika arbetsgrupper och det finns många ämnen att välja bland. Som exempel kan nämnas byggnadsvård, forskning och dokumentation, museum och guidning, kafé, personalfrågor, Jul på Sågudden och årets utställning. De flesta grupperna är permanenta men några är tillfälliga och uppstår för ett speciellt ändamål. En önskan är att få tillstånd en grupp för var och en av de större byggnaderna på området. Vi behöver alltid nya ideella krafter.